Archívum - Programok kutyával
Tériszonyosoknak csak óvatosan
Ízelítő a Kutya Szövetség júliusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. július 13.

Tériszonyosoknak csak óvatosan

Niki, a kóbor kutyából családtaggá előlépett szetterféle elkísérte a családot a Rax-Alpokba és Bécsbe. A kutyabarát Ausztria kellemes terepnek bizonyult egy könnyed nyári kutyás programhoz. Van az úgy néha, hogy utazni kell. Ezernyi okból kényszerülhet rá az ember, néha csak úgy élvezetből. Ilyen, ha meg kell ünnepelni az idegenben iskolapadot koptató gyermek születésnapját, miként ez velünk is megesett. Ilyenkor az ezrével tornyosuló nehézségek sem jelenthetnek akadályt.


Mindjárt elsőként  azt kellett kitalálnunk, utazásunk idején mit tegyünk az alig pár hete befogadott kutyussal. A kóbor ebből családtaggá avanzsált kutyahölgy, amúgy szetterféle, szokásai jószerével még ismeretlenek, viselkedése, szófogadása kiszámíthatatlan. Érzékeny idegrendszere, félénksége és túláradó szeretetteljessége miatt a panzió szóba sem jött. Hozzunk rá egy újabb traumát, s kockáztassuk, hogy elveszítse alighogy újraéledő bizalmát? Vagy vágjunk neki az alpesi  Rax-nak, s Bécsnek a biatorbágyi susnyásból épphogy összeszedett jószággal? Viszonylag hamar eldöntöttük, utánunk az özönvíz, de Niki velünk jön.

Az osztrákok kutyabarátságát már a szállásszerzésnél megtapasztaltuk, mind  a Rax tetején sorjázó hüttékben, mind a bécsi, belvárosi szállodában, a családdal utazó kutyát a szállásadók a legnagyobb természetességgel kezelték. Mivel a chipen és az oltásokon már a befogadást követően túl voltunk, így csak az útlevél beszerzés és az állati áruház készletének kiürítése várt ránk. Csupa nélkülözhetetlen apróságot gyűjtöttük be, úgy mint biztonsági öv, úti takaró a kocsiba, úti itató, ultrahangos síp, kullancsriasztó, s a megszokott eledel. A szvarovszkis nyakörvnek, a kutyasörnek – mégiscsak hölgykutyáról van szó – és a kutyavíznek sikerült ellenállni...

A cikk folytatását elolvashatja a Kutya Szövetség júliusi számában.
Keresse az újságárusoknál vagy töltse le digitális kiadásunkat.


juliuscimlap.jpgnyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)