Archívum - Programok kutyával
Csodakutyák,a szeretet nyelvén
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. június 16.

Csodakutyák,a szeretet nyelvén

Közös nyelvet beszélünk, a szeretet nyelvét. A Csodakutya Alapítvány segítő négylábúi ezúttal az Hallássérültek Gyógypedagógiai Intézményében jártak az iskola által szervezett diákönkormányzati napon. A diákok megismerkedhettek a Csodakutyákkal, jelnyelvi tolmácsok segítségével mindent megtudhattak a Csodakutyákról, és munkájukról.


Mivel a kutyák nem csupán parancsszóra, de kézjelre is végzik a feladatokat, ezért a gyerekek a közös nyelvet megtalálva kérhettek leülést, pacsit, vagy forgást a kutyusoktól. A kutyás terápia alkalmazásáról a pedagógusok is tájékozódhattak, hiszen siketnéma gyermekeknél a jelbeszéd, illetve a hangképzésre képes diákoknál a beszédkészség fejlesztésére van lehetőség a terápiás kutyák segítségével.
Az alapítvány szeretettel várja a rendezvényeken az érdeklődőket és lehetőséget kínál azon gyermekek és felnőttek számára, akik szeretnék megismerni a terápiás kutyákat, és szeretnének többet megtudni az állatasszisztált terápiáról. A tanévzárás képzeletbeli táblájára ezt írhatjuk „Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén”A Csodakutyák segítenek mosolyogni, és lehetőséget adnak arra, hogy gyógyítson a nevetés.nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)