Archívum - A kutyáról általában
Nagyvilág hírei
Ízelítő a Kutya Szövetség májusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. május 22.

Nagyvilág hírei

Edward , a keverék kutya nyolc éve szolgálta vak gazdáját, amikor szürkehályog támadta meg a szemét és gazdájához hasonlóan elvesztette a látását. A 60 éves Graham Waspe akkor úgy döntött már nem csak neki, de négylábú barátjának is szüksége van egy vakvezető kutyára. Edward utóda, a két éves Opál nemrégen érkezett a családba, aki a Suffolkban élő férfi és nyugdíjazott vakvezető kutyájának is egyaránt szeme lett.Opal ösztönösen felismerte „kollégájában” a fogyatékosságot és amikor elindulnak sétálni akkor ő vigyáz ember és kutya épségére és biztonságára egyaránt. Ráadásul a férfi társadalmi élete aktívabb mint valaha, mert sokan megállítják a furcsa hármas és kérdezősködnek az ő történetükről.

Norman, a rollerező kutya


Ez a bozontos kutya kétségtelenül világhírnévre tör tudományával: produkcióját pár nap alatt több tízezren nézték meg  az interneten és még David Letterman showjába is meghívásta kapott. Norman, a briard, nem éppen hétköznapi négylábú, ugyanis él-hal a kerékkel rendelkező dolgokért, azon belül is rollerekért. Nem is telt bele sok időbe, hogy megtanulja egyes-egyedül használni a kétkerekű eszközt és most őrült módjára rója az utakat rollerével. Az okos jószág a Cantonban (Georgia) élő Cobb család kedvence, akik egyik nap azt vették észre, hogy Norman különös érdeklődést mutat gyermekük robogója iránt, később pedig a kertben hagyott biciklivel kezdett játszani. Gazdái először rászóltak, később viccesnek találták és odaadták neki a rollert, majd máris azon kapták magukat, hogy azt tanítják Normannak, hogy hogyan álljon, kapaszkodjon és hajtsa magát a rollerrel. Legnagyobb meglepetésükre a 20 hónapos kutya gyorsan belejött a kétkerekű száguldozásba és már teljesen egyedül tudja azt használni. A Facebookon több száz rajongója van a briardnak a YouTube-ra feltöltött videót, pedig közel 1 millióan nézték meg. A népszerű David Letterman showban is megmutatta tudományát Norman, ahol egy kört kellett tennie kedvenc közlekedési eszközével, s ezzel a mutatvánnyal a fél világ szívébe belopta magát a különleges négylábú.

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség májusi számában! Keresse az újságárusoknál! Jó szórakozást kívánunk!nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)