Archívum - A kutyáról általában
Vigyázat, a kutyamaffia köztünk él
Ízelítő a Kutya Szövetség májusi számából
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. május 19.

Vigyázat, a kutyamaffia köztünk él

Magyarországon még kevéssé ismert ez a bűnözési nem, így a kedvenceiket dédelgető tulajdonosok nincsenek tisztában a veszéllyel, ami rájuk leselkedhet. No nem Dog Corleone mindent irányító uralmát takarja, és nem is valami ádászi überkutya hálózatról van szó, akik egy vezérrel rettegésben tartják a kutyatársadalmat, vagy az embereket. Azonban az esetek megsokszorozódtak, ezért még idejében érdemes beszélni róla.


Akkor mi is az a kutyamaffia? – merül fel a kérdés.
Egy olyan helyileg szervezett csoport, mely kutyalopásokból és értékesítésekből szerzi illegális bevételét. A kutyamaffia legfőképp a fajtatiszta ebek eltulajdonítására, majd továbbadására szakosodott. Amennyiben az adott országon belül dobja piacra őket, akkor jóval áron alul hirdeti meg szegény ebeket. Ám ez az olcsójánosság még így is busás hasznot hajt az üzletnek, hiszen ezek az állatok a fajtától függően igen sokba kerülnek. A több tízezer forintos ártól akár a több százezer forintig bezárólag válogathatunk az opcionális házi kedvencek kiválasztásakor. A másik, és egyben gyakoribb tendencia, amikor tehetősebb országokba csempészik a kutyákat. Ez esetben a meglopott ország piaci árán felül tudják kínálni őket, ám az adott ország viszonylatához képest, még mindig ők a legolcsóbbak.
Főként Kelet-Európából – Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Ukrajna – csempésznek kutyákat olyan nyugati országokba, mint Olaszország, Németország, vagy Ausztria. Az eladásra szánt ebeket interneten vagy újságokban hirdetik meg, s emellett piacokon, országutak mellett, pincékben próbálnak túladni rajtuk. Magyarországon is számtalan kutyaárusító gócpont van, például Kecskeméten, Budatétényen, Szigethalmon, Monoron vagy Győrújbaráton. Az állatvédő egyesületek becslései szerint a magyar kutyamaffia évente körülbelül 100.000 kutyát exportál nyugatra. Jelenleg a legkeresettebb kutyák a bolognese, a schnauzer, a cocker spániel, a boxer, a mopsz, a különféle terrierek és a bulldogok...

A cikk további részét elolvashatja a Kutya Szövetség májusi számában.
Keresse az újságárusoknál! Jó szórakozást kívánunk!nyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)