Archívum - A kutyáról általában
Hivatalosan is sportolnak a korongos kutyák
A kutyás frizbi
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2011. április 28.

Hivatalosan is sportolnak a korongos kutyák

A kutyás frizbi ez évtől hivatalos sport lett, így ezentúl a gazdák már kiváltott versenyengedéllyel mérettethetik meg magukat és négylábú kedvencüket a hazai és nemzetközi versenyeken. Magyarországon csak pár éve terjedt el a sport, de már Európa-bajnokokkal és világcsúcstartóval is büszkélkedhetünk.


A Magyar Kutyasport Szövetség újonnan, hivatalosan is befogadott Kutyás Frisbee Szakosztályának tagjai a június 18-19-i, budapesti Dog Chow Disc Cup Európa-bajnokságon immár sportigazolvánnyal versenyezhetnek.

A kutyás frizbi sport a tengerentúlról alig fél évtizede érkezett hazánkba, amikor pár lelkes kezdő az első versenyeket megszervezte. A sportnak több változata ismert, ebből hazánkban először kétféle módozatot vezettek be. Az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva. A legtávolabbi sáv a legmagasabb pontértékű. A játékban egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.
A másik ágazat a szabadstílus. Itt másfél perc alatt kell mindenféle játékos, akrobatikus ugrásokat bemutatni, zenei aláfestéssel, mint egy tánc, vagy műkorcsolya kűrben. A frizbi nem csak sport, de kiváló szórakozás is, bármilyen kutyával játszható, aki szeret futni, ugrálni. Legyen szó pár perces játékról vagy egy hosszabb versenyről, a kutyának mindig kellemes élmény a gazdájával együtt töltött idő.

A kutyasportokról bővebben információt itt talál:
www.dogsport.hu
A Kutyás Frisbee-ről itt olvashat:
http://www.flydogs.hu/
A versenyek Facebook oldala:
http://www.facebook.com/#!/DogChowDiscCupnyitókép: archív

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)