Archívum - Kiállítások (klubkiállítások, CAC, CACIB)
Magyarok az Európa Dog Show-n
Európa- és fajtagyőztes a Leonhard's Supertramp
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. október 02.

Magyarok az Európa Dog Show-n

2010. szeptember 30. - október 3. Ez az időpont a jövőben is bizonyára emlékezetes lesz számos magyar számára. Az idei év Európa Dog Show-ján, a Szlovén Celjében 16 ezer nevezett kutya közül, miközben még vége sincs a kiállításnak, máris számos magyar tenyésztőnk büszkélkedhet eredménnyel.


A Surprise Westi kennel tulajdonosa megtisztelt bennünket egy élő beszámolóval:

Vizmathy Annamária pénteken éjfélkor kis weterán westijével és Schreiener Annamáriával, valamint az Ő Carn Terrierjével vágott neki a 4 órás, 544 kilométeres útnak. Egyébként jellemző volt a magyarokra, hogy önzetlen összefogással segítették egymást a kiutazásban, elérve ezzel a minél nagyobb számú magyar kutya nevezését is.
A kiállítás egyébként az FCI szabályainak megfelelően szerveződött, kizárólag törzskönyvvel rendelkező és az FCI által elismert kutyákat lehetett nevezni. Csak az a kutya vehetett részt a kiállításon, aki a katalógusban is szerepelt, a helyszíni nevezés nem volt lehetséges. A bírálatra egy kötelező érvényű szabály van, az agresszív viselkedésű kutyákat azonnali kizárásra ítélik. A kettős felvezetés tiltott.
A beléptetés zavartalanul zajlott, jól szervezett módon lehetett eljutni a ringhez. Nagy türelmet igényelt tenyésztőtől és kutyájától is a várakozás, hiszen az óriási nevezésnek köszönhetően rendkívül elhúzódott a bírálat, így a Best in Show is este vette kezdetét.
A Leonhard's Supertramp nevű veterán westi kan Európagyőztes, Fajtagyőztes eredményt ért el, tulajdonosok: Vizmathy Annamráia & Jörg Bauer.
A kutya korábbi eredményei: Világgyőztes, Európagyőztes, Interchampion, Multichampion, Mex CH., USA CH., Can CH., DCH., VDH CH., KFT CH., Luxemburg CH., Finn CH., Svéd CH., Norvég CH., Lengyel CH, Cseh CH., Szlovák CH., Magyar CH., Osztrák CH., Szerb CH., Román CH., Horvát CH., Szlovén CH., Bundessieger Deutschland, Klubsieger KFT, Interra Winner, Champion Jugend: L, KFT, PL, Klub Jugend Sieger PL, Sieger Jugend Posznan/PL

Best_Junior-EUCH_Male-Euch_Bitch-Best_Vet+Bob.jpg

A bírálatok a mai napon a juhász és pásztorkutyák (kivéve a svájci pásztorkutyákat), a spitz és ősi típusú kutyák, valamint az agarak megmérettetésével folytatódik.

Gratulálunk és várjuk a többi résztvevő beszámolóját is.nyitókép: Vízmathy Annamária

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)