Archívum - Társunk a kutya
Westie nap, vizslatúra, szarvasgomba fesztivál, Kutyajó fesztivál - Nem fogunk unatkozni ezen a hétvégén sem!
Programok kutyával - Június 19-20.
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Duncsák Ágnes  |  2010. június 17.

Westie nap, vizslatúra, szarvasgomba fesztivál, Kutyajó fesztivál - Nem fogunk unatkozni ezen a hétvégén sem!

Különleges programok közül választhatnak a kutyások a nyári szünidő első hétvégéjén: különösen a westie- és vizslagazdik örülhetnek, és az ínyencek számára is van egy szuper javaslatunk!


A Rex Kutyaotthon Alapítvány június 19-én szombaton szarvasgomba fesztivált rendez. E különleges esemény az egész családnak élvezetes programokat kínál majd: az egész nap erről a sokat emlegetett, de ritkán látott gombafajtáról szól. S hogy mi köze mindehhez a négylábúaknak? Megismerhetjük a triflavadászkutyákat, akár versenyre is nevezhetjük saját ebünket, amennyiben úgy érezzük, remek érzéke van a gombakereséshez!

Érdekességeket tudhatunk meg a szarvasgomba történetéről, gyűjtéséről, s gasztronómiai tudásunkat is bővíthetjük, hiszen szó esik majd e ritka és rendkívül drága gombafaj elkészítési módjairól is. Egy izgalmas árverésen is részt vehetünk a Szent László Szarvasgomba Lovagrend közreműködésével. A kézműves foglalkozásokon a gyerekek - s akár a felnőttek is - kipróbálhatják a korongozást és a gyöngyfűzést is. További információ: http://www.rex.hu/?menu=aktualis

rex_szarvasgomba.jpg

Egy másik rendezvényen az egész nap west highland terrierekről szól majd: szombaton Westie Nap lesz a Bókay kertben: délelőtt fajtakiállítás és tenyészszemle, délután klubkiállítás várja a fajta szerelmeseit. Bővebb információt ezen a weboldalon találunk: http://www.elitewestie.hu/

Június 20-án vasárnap pedig egy laza, tó körüli sétára hívnak a szervezők minden vizslát és gazdit a 33. Vizsla Túrán. A helyszín ezúttal a tatai Öreg Tó partja, mely immár negyedik alkalommal szolgál a népszerű kirándulás helyszínéül. Az ilyen sétákon nem ritka a 100-150 vizsla részvétele: bámulatos látvány ennyi zsizsegő, soha-el-nem fáradó, "egyforma" négylábú látványa! Természetesen örömmel várnak minden más ebet is, az is bátran jöjjön, akinek más fajtájú, vagy keverék kutyája van! További információ a www.vizslatura.hu weboldalon található.

dagonyazas.jpg

Fotó: Gaál Zoltán

kutyajofeszt.JPGnyitókép: D. Ági

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)