Archívum - Társunk a kutya
Magyar rekord: 313 kutyát öleltek át
Kutyás ölelés a IV. Ebugatta napon
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
Duncsák Ágnes  |  2010. június 06.

Magyar rekord: 313 kutyát öleltek át

A szombati (06.05) Ebugatta napon verőfényes napsütés fogadta a látogatókat: hála a gyönyörű időnek, semmi sem állhatott a - szó szerint - felhőtlen kutyázás útjába. Rengetegen jöttek el, négylábú kedvenceikkel együtt. Az Ölelj át egy kutyát kezdeményezésnek hatalmas sikere volt: több mint háromszázan neveztek be a rekordkísérletre.


A kutyások tegnap biztosan nem unatkoztak: nehéz volt választani a sok-sok program és látnivaló közül: megismerkedhettünk több kutyás sporttal is, mint például a frisbee-vel és a dog dancinggel, megcsodálhattunk a kutyaiskolák bemutatóit, megtudtuk, hogy a svájci fehér juhászkutya igazán gyermekbarát, délután pedig számos kategóriában nevezhettük ebünket a szépségversenyre.

Ebugatta_nap_ 012.jpg

Ebugatta_nap_ 036.jpg

Számomra a legkedvesebb mégis a kutyás ölelés volt: a szervezők egész délelőtt lelkesen toborozták a résztvevőket: a gazdik sorszámot, a kutyák türkizkék Kiltix kendőt kaptak a feliratkozást követően. 12 óra előtt pár perccel a színpad előtti térre invitáltak mindenkit, aki benevezett a nagy ölelésre: többé-kevésbé takaros oszlopokba rendeződtünk, majd a visszaszámlálás után 2 percen keresztül mindenki megölelte saját vagy "kölcsönkapott" kutyáját. A rekordot hitelesítették: egyszerre 313 ember mutatta meg, mennyire szereti kutyáját.

Ebugatta_nap_ 083.jpg

Ebugatta_nap_ 082.jpg

Ebugatta_nap_ 077.jpg

Az állatvédő szervezetek sok-sok örökbefogadható kutyát is kihoztak a rendezvényre: sokak számára meglepő, hogy nem csak keverék, hanem rengeteg fajtatiszta kutya is gazdát keres, őket is gyakran dobják ki az utcára, adják le a különböző menhelyekre és gyepmesteri telepekre. Így egyre több fajtamentő csoport alakul, akik egy vagy több kutyafajta mentésére "specializálódnak": több ilyen szervezet is képviseltette magát a IV. Ebugatta napon is, például a  Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület, a Futrinka Egyesület (magyar vizsla, tacskó, és német dog fajtamentők), Svájci Fehér Juhászkutya Klub. A tegnapihoz hasonló rendezvények jó alkalmak arra, hogy az érdeklődők személyesen is megismerkedhessenek a rossz körülmények közül mentett kutyusokkal, és meggyőződhessenek arról, hogy ők is ugyanolyan okos, szerethető állatok, mint a tenyésztőtől vásárolt kölyökkutyák.

Ebugatta_nap_ 093.jpg

Ebugatta_nap_ 005.jpg

Ebugatta_nap_ 108.jpg

Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek ezt a remek napot, találkozunk jövőre is!

 



nyitókép: Duncsák Ágnes

Hozzászólások



Ha hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)