Archívum - Kutyavédelem
PEDIGREE Örökbefogadási Program
Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com
kutya.hu  |  2010. május 11.

PEDIGREE  Örökbefogadási Program

Magyarország egyik legnagyobb állateledel gyártó és forgalmazó vállalata, a MARS Magyarország idén folytatja a Pedigree Örökbefogadási Programot, melynek célja a menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi tudatformálás. A kampány anyagi alapja Pedigree termékek értékesítéséből 2010. június 1. és november 30. között befolyt összeg, de minimum a cég által garantált 10.000.000 forint.


Idén két téma kap kiemelt hangsúlyt: a virtuális örökbefogadás és az örökbefogadott kutyák beilleszkedése új környezetükbe. A kampány nagykövete idén is Hegyi Barbara színművésznő, aki 2009-ben a kampány keretében maga is örökbefogadott egy komondort.

Hegyi Barbara és Dió.jpg

A gazdátlan ebek helyzetének javítását célzó mozgalmat eddig 4 kontinens 11 országában vezették be. 2009-ben Hollandia, és - a Közép-Európai régióban elsőként - Magyarország is elindította a kampányt. Minden évben 5, pályázat útján kiválasztott menhely nyeri el az egyenként minimum 2 millió forintos garantált támogatást. "Idén a virtuális örökbefogadás kiemelt hangsúlyt kap. Ez a lehetőség olyan felelős gondolkodású állatbarátokat céloz meg, akik életkörülményeik miatt nem tudnak megfelelő környezetet biztosítani egy kutya számára, viszont szeretnék segíteni a kiválasztott kutyát azzal, hogy rendszeresen meglátogatják a menhelyen, és anyagilag hozzájárulnak a tartásához, amíg új gazdára nem talál" - mondta el Ács Tamás ügyvezető.

Ács Tamás beszéde.jpeg

A kampányban részt vevő állatmenhelyek pályázatait egy szakmai bizottság zsűrizte, melynek tagjai többek között Prof. Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora és Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő is. "A huszonegy beérkezett pályázati anyag közül húsz formailag és tartalmilag is megfelelt a követelményeknek" - mondta el Prof. Dr. Solti László. "A nyertesek kiválasztásában szerepet játszott a hitelesség, felelősség, elkötelezettség a kóbor állatok befogadása és örökbe adása során, valamint, hogy milyen konkrét, megalapozott, hosszú távú tervekkel pályáztak. Az öt nyertes menhely végül a Barcsi Természet-és Állatvédő Egyesület, a Nagykanizsai Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, és a Tappancs - Szeged Állatvédő Alapítvány lett" - ismertette a professzor az idei pályázat eredményét.

A tavalyi év nyertesei komoly segítséget kaptak az adománynak köszönhetően. Összesen több mint 300 kutya ivartalanítására, 550 darab kedvezményes áron megvásárolt, EU konform mikrochip beszerzésére, 10 darab új, fedett kifutóval ellátott kennel megépítésére, nyílt lehetőségük, de emellett idős állatok számára fűtött helység kialakítására, állandó munkaerő alkalmazására, állateledel megvásárlására, irodabútorok beszerzésére is futotta az összegből. Az idei kampány során a vállalat hasonló eredményekre számít, és még több felelősen gondolkodó állatbarát csatlakozását reméli.

nyito0511.jpeg

A program idén - a 10 millió forintos adományon túl - újabb elemekkel is bővült. Az állatbarátok idén először a honlap mellett Facebook-on is követhetik a programot (Pedigree(r) Örökbefogadási Program néven), ahol minden követő után a vállalat egy tál kutyaeledelt adományoz egy, a közösség által kiválasztott menhelynek. Emellett Twitteren (http://twitter.com/Pedigree_HU) is nyomon követhetik a kampányt és a kutyákkal kapcsolatos híreket az érdeklődők.

"Örömmel és gondolkodás nélkül vállaltam el idén is a kampány "nagykövete" szerepét. Ez a szerep abban különbözik életem többi szerepétől, hogy mindig is igazi kutyabarát voltam, tehát az biztos volt, hogy valamilyen formában segíteni fogom a jobb sorsra érdemes kutyákat. Tavaly nyáron elhatároztam, hogy magam is örökbe fogadok egy kutyát, Ribizli nevű kutyám ugyanis inkább jelzőkutya otthon, szerettünk volna egy nagytestű kutyát is. Amikor rátaláltam Dióra, tudtam, hogy őt kell hazavinnem. Loncsos szőrű, büdös, hatalmas komondor volt, kevés eséllyel indult az örökbefogadásra váró állatok között. Miután hazavittem, rögtön a család kedvencévé vált. Nagyon ragaszkodó, értelmes, nyugodt kutya, és szerencsére Ribizlivel nagyon jól kijönnek egymással, sokat játszanak a kertben. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy felelős döntést hozzon egy kutya örökbefogadásakor, mert igazi társra talál benne, de fontos, hogy az életkörülményeinek megfelelő kutyát válassza, mert ez a döntés hosszú évekre szól" - mondta el Hegyi Barbara, a kampány nagykövete.

A felelősség kérdése néhány héttel ezelőtt a "Felelős Állattartás Magyarországon" c. kerekasztal beszélgetésen is előtérbe került. Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy összefogásra ösztönözze a témában érdekelt civil és hivatalos szakembereket és szervezeteket. A MARS reméli, hogy párbeszéden elhangzottakat tettek követik, és minden szervezet és hatóság megteszi a tőle telhető legtöbbet a menhelyen élő kutyák sorsának javításáért.


További információk:
Mayer Zsolt - MARS Magyarország, Vállalati Kapcsolatok
Tel.:   469 2106, 06 30 250 0765 , Fax: 223 1051
E-mail: zsolt.mayer@eu.effem.com
www.mars.com
www.mars.hunyitókép: pedigree

HozzászólásokHa hozzászólna, kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés
 
 
vissza az oldal tetejére
 
 

hírlevél

 

 
Nincs hirdetés!
 

korábbi lapszámaink

 
 

hasznos

felhasználóinknak

hirdetés (1)

 
 

hirdetés (2)